Technische ondersteuning tijdens housewarming Spaces Amstel

Eind maart is kantoorgebouw Spaces Amstel geopend. Deze multifunctionele kantoorruimte is volledig gerenoveerd en bedrijven als Uber en Amazon werken momenteel vanuit het pand in Amsterdam. Zoals elke nieuwe locatie, verdiende ook Spaces Amstel een housewarming. Door middel van licht, geluid en special effects heeft ML Systems gezorgd voor een geslaagd openingsfeest.

Het feest voor de officiƫle opening vond plaats in het indrukwekkende atrium midden in het gebouw. Tijdens de toespraak namen de eigenaren alle genodigden mee langs de transformatie van het 22.000m2 tellende gebouw en gaf Anita Meijer het verrassingsopeningsoptreden. ML Systems verzorgde in opdracht van Van Brienen Audiovisueel de audiovisuele techniek voor het feest. ML Systems was hierbij verantwoordelijk voor het concept, de op- en afbouw en de technische invulling van de productie.

Van voorbereiding naar productie

In voorbereiding op de productie, wordt er een locatiebezoek ingepland met de klant om de mogelijkheden te bespreken en technisch advies te geven. Tijdens het eerste bezoek aan Spaces Amstel is de gehele ruimte direct ingemeten, zodat na het bezoek een 3D-tekening gemaakt kon worden. In deze tekening wordt vervolgens de licht- en geluidsapparatuur getekend. Hierdoor krijgt de klant een algehele (sfeer)impressie van de opening. De ruimte waar het feest plaatsvond was 17 meter hoog en bestond voornamelijk uit glas. Hierdoor was het een uitdaging om de akoestiek door de hele ruimte goed te krijgen. Bovendien had de opdrachtgever gevraagd om trussen en bevestigingspunten uit het zicht te houden. Deze specifieke wens accentueerde het gebouw in de uitstraling die het heeft.

Door de ervaring wist ML Systems oplossingen aan te dragen voor zowel de trussen als de akoestiek. Gebruikmakend van de ruimte en hoe deze is opgebouwd was de verlichting netjes weggewerkt en het geluid kraakhelder. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat de beleving en sfeer van het feest vanaf de ingang tot aan de feestruimte te voelen was.

Uw bijzondere locatie

Het openingsfeest in het grote, glazen atrium van Spaces Amstel laat zien dat wij met onze kennis, ervaring en techniek een bijzondere locatie kunnen omtoveren tot de perfecte evenementenlocatie. Meer weten over hoe ML Systems uw event naar een hoger niveau kan tillen? Neem vrijblijvend contact met ons op.