Geslaagde productie van het Sportgala gemeente Katwijk

Eind januari 2018 heeft de uitreiking van de belangrijkste Katwijks sportprijzen plaatsgevonden tijdens het jaarlijkse Sportgala in Valkenburg. Het event vond plaatst in het Dorpshuis Valkenburg en is mede dankzij ML Systems omgetoverd tot een sportief decor.

Eens paar jaar vinden sportverkiezingen plaats in Katwijk, waarbij een vakjury in een viertal categorieën winnaars bekend maakt. In de categorie Sportbelofte, mocht zwemster Kim de Jong de prijs in ontvangst nemen. Basketbalster Karin Kuijt, is verkozen tot Sportvrouw van het jaar en zwemmer Arno Kamminga tot Sportman van het jaar. De waterpolodames Z&PC Katwijk Dames 1, kregen de titel Sportploeg van het jaar mee naar huis. Ook worden er sportinitiatieven van het jaar verkozen en beloond met een geldprijs. Dit jaar waren dat; de Jeu de Boules, Eetkamer de Krom en G-Basketbal Grasshoppers.

Voor dit evenement heeft ML Systems de volledige technische productie, op gebied van licht, geluid en video gerealiseerd in combinatie met de show regie

Van voorbereiding naar productie

In de voorbereiding op de productie, tekenen wij de hele ruimte in een ontwerp programma. Dit is zowel voor klant als sponsoren handig om de vertaalslag te zien tussen de offerte en de apparatuur die opgenomen is in de offerte. De klant kan precies zien hoe een ruimte eruit komt te zien, compleet met alle effecten, de sfeer en de algehele impressie. Op deze wijze is ML Systems vanaf het eerste moment en de eerste vergadering, tot uitvoering betrokken bij een productie als deze.

Dit jaar was gekozen voor een chique uitstraling. Door middel van de keuze voor diverse retro spots werd deze sfeer neergezet: meer gala maar met show elementen. Over de gehele achterkant van het podium, waar het publiek tegenaan kijkt, zijn grote zwarte doeken opgehangen. In plaats van de stenen muur, werd er nu een chiquere achtergrond gecreëerd dankzij de doeken in combinatie met de banners van sponsoren en de belichting hiervan.

Daarnaast heeft ML Systems een zes meter breed scherm geplaatst en heeft daarbij de volledige technische regie in handen gehouden gedurende de avond. Het was daarbij noodzaak scherp te zijn  wanneer de presentatoren de go gaven en met welke actie daarop ingespeeld moest worden. Op de juiste momenten moesten het audio, video en de verlichting op hetzelfde moment samen komen om  zo de impact te creëren die het evenement verdient.

Vlotte afbouw op de locatie

Na afloop heeft ML Systems een snelle afbouw gerealiseerd. Het gala was om 23:00 uur ‘s avonds afgelopen en de volgende ochtend stond de ruimte gepland voor zaalvoetbal, dus vlotte afbouw was noodzakelijk. Ruim op tijd was de ruimte gereed voor de zaalvoetbal wedstrijden.

Meer weten over hoe ML Systems uw event naar een hoger niveau kan tillen? Neem vrijblijvend contact met ons op.