Oranje Proms Voorhout 2016, een feestelijk muziekspectakel

Op 16 september 2016 heeft ML Systems de technische productie verzorgd van de Oranje Proms in Voorhout, Zuid Holland. Na het succes van de voorgaande openlucht editie in 2011 en de productie in 2015 in de KTS Voorhout, keerde het muziekspektakel terug naar de plek waar het begon, het Kerkplein in Voorhout. 

In samenwerking met de Oranje Vereniging Voorhout, Podium Mobilis, Harmonieorkest St. Cecilia, het gelegenheidskoor en–band, heeft ML Systems de partijen op zowel het audio als visueel vlak ontzorgd. In samenspraak met de organisatie is er een ontwerp gemaakt waarin alle facetten van de 150 muzikanten en artiesten goed tot hun recht kwamen.

De voorbereidingen en productie

In aanloop naar de productie zijn de technische tekeningen doorgenomen met het team van ML Systems. Dit zorgde ervoor dat op 15 september, de dag voor de show, elk teamlid gebrieft was en het totaal plaatje voor ogen had. Samen met de lichttechnicus is deze dag het complete licht ingehangen en zo afgesteld, dat in de schemering van de avond de lichtshow afgeprogrammeerd kon worden.
Op 16 september, de dag van de show, is het team van ML Systems begonnen met het inhangen en inregelen van het geluidssysteem. In samenspraak met de organisatie en buurtbewoners, kon er overdag een uitgebreide soundcheck plaatsvinden met de voltallige formatie van de band, het orkest en de solisten.

Om stipt 9 uur klonk de stem van de voice-over over het Kerkplein in Voorhout en kon de Proms 2016 beginnen. Tijdens de show waren er talloze special effects ingebouwd om een extra element toe te voegen aan de show. De onderlinge communicatie binnen het team van ML Systems en de externe partijen tijdens de productie is van cruciale rol om het evenement tot een succes te maken. De verschillende teamleden stonden gedurende de show constant met elkaar in contact om de audio, de lichten en special effects op elkaar af te stemmen en er een avond van te maken welke Voorhout niet snel zal vergeten.