Onthulling Sojoez capsule in Space Expo Noordwijk

De Sojoez ruimtecapsule waarmee André Kuipers zijn ruimtereis maakte, is op 19 september door minister Kamp van Economische Zaken en André Kuipers onthuld in Space Expo Noordwijk, in het bijzijn van de voltallige Nederlandse pers. De nieuwe aanwinst voor het museum krijgt een centrale plaatst in de tentoonstelling, waar de bezoekers het ruimtevoertuig van dichtbij kunnen bewonderen.

Voorafgaand aan de onthulling gaven André Kuipers en Sander Koenen in een collegetour-setting een presentatie, gevolgd door een lezing van Minsister Kamp. Tijdens de presentatie en lezing werd de audio ondersteund met beeldmateriaal dat geprojecteerd werd op het projectiescherm en meerdere beeldschermen in het museum.

De grote onthulling

Om de Sojoez een passende onthulling te geven, heeft ML Systems in samenspraak met Space Expo gekozen voor een zwarte cirkeltruss waarin een valdoeksysteem was gemonteerd. Ter aanvulling waren meerdere movingheads, ledparren en rookmachines actief om de onthulling samen met de audio en het beeldmateriaal tot één geheel te maken. De presentatie en de onthulling waren voor de gasten van de lezing live te volgen op meerdere schermen in de expositiezaal.