ML Systems verzorgt technische invulling Hackathon for Good

De gemeente Den Haag en The Hague Tech organiseerden recentelijk de Hackathon for Good. 24 uur lang streden 28 teams met in totaal 120 deelnemers voor prijzengeld en een kans om te werken met grote organisaties, zoals het Rode Kruis en NATO. ML Systems verzorgde de volledige technische invulling voor dit event.

Hackathon for Good

Deelnemers aan de Hackathon konden zich vooraf aanmelden en inschrijven op verschillende data driven challenges. De teams kregen 24 uur de tijd om te werken aan Peace, Justice en Security oplossingen voor grote organisaties die zij ook direct kunnen implementeren. De kick-off van de Hackathon werd gedaan door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Daarna gingen de deelnemers aan de slag.

Het volledige kantoorpand omturnen

Voor de Hackathon verzorgde ML Systems de technische invulling; van verlichting en videoregie tot aan audio. Het moderne, lage kantorenpand waar The Hague Tech gevestigd is, heeft ML Systems veranderd in diverse sfeervolle ruimtes. Bijvoorbeeld de ruimte waar de kick-off en eindpresentatie plaatsvonden, maar ook de ruimtes waar de teams zich konden terugtrekken om te ontspannen. Daarnaast hebben we door het hele pand prikkabel verlichting opgehangen om de sfeer, van de verschillende ruimtes, door te trekken. Het gehele pand was in een andere sfeer dan tijdens de reguliere kantoordagen.

Logistieke planning

In voorbereiding op de productie, bezoekt ML Systems de locatie om de mogelijkheden te bespreken en technisch advies te geven. The Hague Tech is gevestigd op de derde verdieping van een groot kantoorpand. Het was daardoor een uitdaging om alle materialen naar boven te krijgen. Door middel van een logistieke planning wist ML Systems alle materialen goed te vervoeren, in samenspraak met de diverse andere leveranciers.

Het event technisch leiden

Vooraf waren wij aanwezig om de locatie klaar te maken voor de Hackathon for Good. Tijdens het event verzorgden wij verlichting, video en audio voor de kick-off. Ook tijdens de eindpresentaties zorgde ML Systems ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Alle deelnemers moesten tijdig een pitch met daarbij video aanleveren. Wij waren verantwoordelijk dat de juiste video’s bij de juiste pitches werden getoond. Daarnaast was het van belang dat de audio bij de video’s klopte. Door onze ervaring en expertise hebben we er, samen met de deelnemers, een geslaagd event van gemaakt. Bent u benieuwd naar de Hackathon? Bekijk dan de aftermovie:

Bron: Data Science Initiative

Heeft u binnenkort een evenement waarbij u technische ondersteuning nodig heeft? Of bent u op zoek naar een ervaren technisch partner voor uw evenement? Bekijk onze diensten of neem gerust contact met ons op.