De jaarlijkse Sportverkiezing gemeente Katwijk een groot succes

Op 25 januari is in het Dorpshuis Valkenburg het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Katwijk georganiseerd. Tijdens deze avond komen Katwijkse sporters, supporters en inwoners samen om sportsuccessen van het afgelopen jaar te vieren. Op het gala worden individuele sporters, teams en initiatieven beloond voor hun prestaties door middel van de sportprijzen. ML Systems verzorgde de volledige productie van het Sportgala in Katwijk.

Sportgala Katwijk

Voorafgaand aan het sportgala kregen Katwijkse sportverenigingen de mogelijkheid om sporters of teams te nomineren voor verschillende categorieën. Tijdens het sportgala zijn de Sportman en -vrouw, het Sportteam, de Sportbelofte en het Sportinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Olympiër Mark Tuitert nam de rol op zich als presentator en Dirk Kuyt was deze avond een speciale gast. Hij ontving een oeuvreprijs voor zijn ambassadeurschap voor Katwijk en de Dirk Kuyt Foundation.

Van voorbereiding naar productie

ML Systems heeft voor dit evenement de volledige technische productie op het gebied van licht, geluid, video en special effects verzorgd. Dit deden wij in combinatie met de showregie. Vooraf tekenen wij de gehele ruimte in een ontwerpprogramma. De klant kan hierdoor precies zien hoe de ruimte eruit komt te zien compleet met alle effecten, de sfeer en de algehele impressie. Omdat ML Systems al eerder de productie voor het Sportgala Katwijk heeft verzorgd, was het een uitdaging om de ruimte weer een vernieuwende sfeer te geven in vergelijking tot voorgaande jaren. Dit jaar was gekozen voor een breder podium om de gehele breedte van de zaal te benutten, andere verlichting en special effects door middel van gouden confetti.

Sportgala Katwijk

Voor de technische invulling verzorgden wij het volledige plaatje: het podium, de verlichting, video en geluid. Om de normale sporthal om te toveren tot tijdelijk theater is over de gehele breedte een zwart doek opgehangen samen met een groot projectiescherm. Op dit projectiescherm werden tijdens het sportgala video’s getoond. Verder waren wij verantwoordelijk voor de volledige regie van het sportgala. Op de juiste momenten moesten audio, video en verlichting samenkomen om zo de impact te creëren die het evenement verdient.

Snelle op- en afbouw

Het sportgala vond plaats in de sportzaal van het dorpshuis. Deze werd op donderdagavond nog gebruikt door de lokale sportverenigingen. Direct aansluitend konden wij beginnen met het ombouwen van de zaal tot het decor voor het sportgala. Daarnaast hebben we na afloop een snelle afbouw gerealiseerd. Het gala was om 23:00 uur ’s weer afgelopen en de volgende ochtend stond de ruimte gepland voor de zaalvoetbal. Een vlotte op-& afbouw was dus noodzakelijk.

Wilt u weten hoe ML Systems uw evenement naar een hoger niveau kan tillen? Neem gerust contact met ons op.