Indrukwekkend jubileumconcert voor DVS en Jubilate in TheaterHangaar in Katwijk

Op 26 februari organiseerden muziekvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ (DVS) en het Katwijks Christelijk Mannenkoor ‘Jubilate’ een jubileumconcert. Beide muziekverenigingen bestaan 65 jaar en sloegen de handen ineen voor een galaconcert in de TheaterHangaar in Katwijk, thuishaven van de bekende musical De Soldaat van Oranje. ML Systems was hierbij technisch partner van DVS en Jubilate.

jubileumconcert DVS en Jubilate

Voor het jubileumconcert ‘Friends for Life’ van DVS en Jubilate hadden de twee verenigingen de TheaterHangaar in Katwijk op het oog. Dit theater is speciaal gemaakt en uitgedacht voor de musical De Soldaat van Oranje. Het programma varieerde onder andere van het Mannenkoor van Jubilate tot DVS met haar Marchingband, het Juniorenorkest en DVS on Stage. Bezoekers werden van de ene naar de andere act gedraaid in het theater en kregen zo elke keer een andere beleving. Daarnaast werd er door middel van foto’s en muziek tijdens het draaien een sfeer gegeven van de volgende act.

Technische uitdaging

Het theater is jaren geleden speciaal gerealiseerd voor De Soldaat van Oranje en niet voor grote live-events. Daarom was het voor ML Systems een uitdaging om de techniek juist te implementeren. In nauw overleg met de technici van De Soldaat van Oranje is gekeken naar de mogelijkheden voor het podium, geluid en de verlichting. Elke speelruimte van het theater kreeg een eigen opstelling op het podium. Zo speelde de marchingband in de Minerva ruimte, DVS on stage en Junioren in het paleis en zong Jubilate bij Gilze-Rijen. In elke setting plaatste ML Systems een digitale geluidstafel. Op die manier kon er een mix gemaakt worden van de audio uit de verschillende ruimtes en kon er een goede overgang plaatsvinden tussen de verschillende aktes van het jubileumconcert.

jubileumconcert DVS en Jubilate

Daarnaast werden onderling ook communicatielijnen onderhouden om ervoor te zorgen dat de deelnemers van DVS en Jubilate op de hoogte waren van de voortgang van het concert. ML Systems verzorgde verder nog verlichting en rigging voor de ruimte Gilze-Rijen, waar het mannenkoor Jubilate optrad. Voor het regelen en uitdenken van de productie van het concert, kreeg ML Systems beperkte tijd. Door veel contact te onderhouden met de TheaterHangaar, kon er snel geschakeld worden en was alles op tijd voorbereid. Mede door de kennis en ervaring wist ML Systems er door middel van (geluids)techniek een geslaagd jubileumconcert om niet meer te vergeten van te maken.

jubileumconcert DVS en Jubilate

Heeft u binnenkort een evenement waarbij we u technisch kunnen ondersteunen? Bekijk onze diensten of neem gerust contact met ons op.