Internationale topteams streden om titel King of the Court in Utrecht

Op woensdag 14 juni was de wereldpremière van een bijzonder sportevent, georganiseerd door evenementenbureau Music and Sports en technisch ondersteund door ML Systems. Voor de stadsschouwburg in Utrecht streden vijf internationale beachvolleybalteams om de titel King of the Court. Het was een spectaculaire dag vol sportiviteit en mooie beachvolleybalrally’s.

King of the Courts is een nieuw beachvolleybalconcept, bedacht door Wilco Nijland van Music and Sports. Wilco was op zoek naar een andere soort spelvorm in beachvolleybal. De trainingsvorm ‘King of the Court’ kent vrijwel iedere (beach)volleyballer. Wilco Nijland kreeg daarom het idee om van deze trainingsvorm een competitievorm te maken. Bij het testevent bleek dat de topspelers het concept in wedstrijdvariant erg mooi vonden om deel aan te nemen.

Technische ondersteuning tijdens het event

In opdracht van Music and Sports leverde ML Systems de complete audio-installatie voor het event. Ook verzorgde ML Systems special effectsystemen waaronder C02 jets en confetti streamers. Op twee grote LED-schermen kon het publiek meegenieten van de wedstrijd doormiddel van de score en sfeerfilmpjes. Buiten de op- en afbouw, waren ook tijdens het event technici van ML Systems aanwezig om alles in goede banen te leiden en de apparatuur te bedienen. Zo werd alles op technisch vlak uithanden genomen bij de opdrachtgever wat voor een fijne werksfeer zorgt voor beide partijen.

Organiseert u binnenkort ook een evenement en kunt u ondersteuning gebruiken op het gebied van licht, geluid en video of wilt u een partner die alles voor u uithanden kan nemen? Neem contact op met de specialisten van ML Systems. Wij staan voor u klaar!