5-jarig jubileumconcert Popkoor Goed Gestemd

Op zaterdag 11 maart werd in sporthal De Tulp in Voorhout het jubileum gevierd van Popkoor Goed Gestemd. Na een jaar van voorbereidingen was het voor de 70 koorleden en 14 bandleden hét moment om het podium te beklimmen en een twee uur durend spektakel neer te zetten. ML Systems was erbij om de gehele productie op zowel technisch als audiovisueel vlak te ondersteunen.

Popkoor Goed Gestemd

Sinds de oprichting in 2012 is Popkoor Goed Gestemd uitgegroeid tot één van de bekendere koren in de bollenstreek. Met een formatie van 70 leden en groeiende kunnen ze podia als Paradiso en diverse korenslagen van hun lijstje afstrepen. Na 5 jaar actief optreden door het land, hebben ze als jubileum hun eigen feest in het dorp waar het begon, Voorhout.

Technische invulling

Voor de gehele technische productie droeg ML Systems zorg voor het geluid, de verlichting, de rigging en de videoprojectie. Om de zaal te voorzien van een dekkend en passend geluid is er gekozen voor een High-end Line Array systeem. Met de juiste uitgemeten setting was elke gezongen noot zowel in de zaal als op de tribune zuiver te verstaan.

Samen met de artistiek leider van het popkoor is ML Systems tot een passend lichtontwerp gekomen. Deze moest zowel in de sferen van de gezongen nummers passen als bij de DJ, die na het optreden het feest doorzette. Om een gezellige en intieme sfeer te creëren is de keuze gevallen op drie grote cirkels met verlichting boven het publiek. Door deze te laten verspringen als een kroonluchter gaf dit een mooie aanvulling bij het podium. Om de sporthal geheel om te toveren tot poptempel zijn er langs de muren en rondom het podium zwarte doeken opgehangen.

Coördinatie vooraf en tijdens het event

In de voorbereiding naar het evenement is er een nauwe samenwerking geweest tussen de organisatie, Podium Mobilis, Sporthal De Tulp en ML Systems. Door duidelijke communicatie en het integreren van de diverse componenten in één technische tekening, wist zowel de organisatie als de technici waar ze aan toe waren. Tijdens de show en tijdens de op- en afbouw van het evenement was er één aanspreek punt voor de organisatie en één aanspreekpunt voor de technici. Tijdens de spetterende voorstelling was er een divers team van audio-, video- en lichttechnici aanwezig om de show te ondersteunen. Het was een geslaagde en mooie jubileumshow. Op naar de volgende 5 jaar!

Heeft u binnenkort ook een jubileum of grootschalig optreden waarbij u technische ondersteuning kunt gebruiken? Bekijk onze website of neem direct contact met ons op!