Fioretti Teylingen: icoon van de bollenstreek

Stichting Fioretti Teylingen is een onderwijsorganisatie en verzorgt voortgezet onderwijs in de Duin- en Bollenstreek. Onder het bestuur van de stichting ressorteren het Fioretti College met vestigingen in Lisse en Hillegom en het Teylingen College met vestigingen in Voorhout, Oegstgeest en Noordwijkerhout.

De scholengemeenschappen zijn scholen voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo, waarin opgenomen de theoretische leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Ook kennen de scholen leerwegondersteunend onderwijs, voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. Binnen de vijf locaties gaan circa 5.700 leerlingen naar school.

Een van de speerpunten van de Stichting is vooruitstrevend te zijn in digitale leermiddelen zoals bijvoorbeeld het digitaal schoolbord, ook wel smartboard of digibord genoemd.

Inmiddels installeerde ML Systems voor de Stichting Fioretti Teylingen in de klaslokalen digitale schoolborden. Samen met de technische dienst verzorgen wij ook het onderhoud. Zo hebben we op basis van de eerste ervaringen een box ontwikkeld die alle techniek huisvest. Het aantal “storingen” door losgeraakte of beschadigde bekabeling of connectoren is hiermee drastisch gereduceerd.

Een sfeerimpressie...

ICT afdeling van de Stichting Fioretti Teylingen:

“ ML Systems denkt graag mee om de nieuwe technieken ook daadwerkelijk te laten werken. Docenten kunnen zich bezig houden met les geven i.p.v. storingen oplossen. Mocht zich al een probleem voordoen waar onze ICT afdeling niet uitkomt dan is 1 telefoontje genoeg. Sinds kort zijn in Hillegom en Lisse heel nieuwe schoolgebouwen neergezet. ML Systems wist ook hier op te schalen om binnen de vakantie periode alle lokalen te voorzien van een digitaal schoolbord.”